Obté la teva llicència LAPL

Curs disponible properament

La Llicència de Pilot d’Aeronau Lleugera, LAPL(A) per a avions i LAPL(H) per a helicópters, t’otorga atribucions com a Pilot al Comandament en qualsevol aeronau de la categoria adient, avions, motovelers (TMG) o helicòpters monomotor de pistó amb una massa màxima a l’enlairament de 2.000Kg i una capacitat màxima de 3 passatgers (4 persones comptant el pilot), i sempre en operacions no comercials.

Descripció del curs

La nova llicència de Pilot d’Aeronaus Lleugeres (LAPL) neix amb la finalitat de promocionar l’accés a la pràctica del vol i simplificar els requeriments de formació, adequant-los a la realitat del vol recreatiu i esportiu.

Per a la majoria dels pilots, les condicions i atribucions establertes per aquesta llicència son més que suficients, permetent gaudir de l’activitat aeronàutica tant en avions com helicòpters de prestacions bàsiques d’una forma fàcil i senzilla.

I el millor és que si cap dia vols progressar en la teva formació aeronàutica i obtenir una llicència PPL, podràs acreditar la teva experiència com a LAPL per a la seva obtenció.

Estructura

L’estructura del curs consta d’una Fase Teòrica i una Fase de Vol el contingut de les quals podràs trobar a continuació. Es obligatori superar amb èxit els exàmens de la Fase Teòrica per a poder presentar-se a la verificació de la Fase de Vol.

La Fase d’Instrucció Teòrica consta de les següents assignatures:

Assignatures comuns

 • Dret aeronàutic
 • Factors humans
 • Meteorologia
 • Comunicacions

Assignatures específiques referides a la categoria de l’aeronau

 • Principis de vol
 • Procediments operacionals
 • Performance y planificació del vol
 • Coneixement general de la aeronau
 • Navegació

Avió

La Fase d’Instrucció de Vol per a LAPL(A) es composa de 30 hores d’instrucció de vol en avió, y ha de constar almenys de:

 1. 15 hores d’instrucció en “doble mando” en la classe en la que es realitzarà la proba de pericia
 2. 6 hores de vol sòl supervisat incloent al menys 3 hores de vol de travessa sòl, amb almenys 1 vol de travessa de com a mínim 150km (80NM), durant el qual es realitzarà 1 aterratge amb parada complerta en un aeròdrom que no sigui el de sortida

Helicòpter

La Fase d’Instrucción de Vol per LAPL(H) es composa de 40 hores d’instrucció de vol en helicòpters de les que almenys 35 s’hauràn volat en el tipus d’helicòpter que s’utilitzarà per a la prova de pericia, i ha de constar com a mínim de:

 1. 20 hores d’instrucció de vol en “doble mando”
 2. 10 hores de vol sòl supervisat incloent al menys 5 hores de vol de travessa sòl, amb almenys 1 vol de travessa de com a mínim 150km (80NM), durant el qual es realitzarà 1 aterratge amb parada complerta en un aeròdrom que no sigui el de sortida
Durada

La duració del curs és de aproximadament 2 mesos, i permet de combinar la Fase Teòrica amb la Fase de Vol. Tot i això, la duració final per a obtenir la llicència depèn del temps i nombre de convocatòries necessaris per a superar els exàmens de les diferents assignatures i la verificació en vol, variant habitualment entre 3 i 6 mesos totals.

Requisits

Els aspirants a obtenir aquesta llicència han de complir els següents requisits:

 • Tenir 17 anys complerts a la data de l’exàmen
 • Disposar d’un Certificat Metge Aeronàutic per LAPL

 

Vols poder pilotar avions bàsics amb un curs més senzill?

Truca’ns al 937 101 290 o utilitza el formulari de contacte, i informa’t de còm a L’Aeroclub podem ajudar-te a convertir el teu somni en realitat